• Acasă
  • Știri
  • Știri FIFA
  • FIFA 17 va fi genial și schimbat din rădăcini! Va avea un Story Mode + o grafică de excepție!

FIFA 17

FIFA 17 va fi genial și schimbat din rădăcini! Va avea un Story Mode + o grafică de excepție!

Vezi și două noi trailere cu FIFA 17, imagini și multe alte noi informații!

Cam toate zvonurile scrise de PES Romania s-au adeverit, iar FIFA 17 se pare că va doborî recordurile de vânzări.

Dupa cum bine stiti, astazi a fost EA Play, conferinta anuala a celor de la EA Sports in care au fost prezentate noutatile in gaming produse de canadieni. Cum era de asteptat, mai toate zvonurile scrise de noi in articole s-au adeverit si se pare ca FIFA 17 va fi intr-adevar, cea mai mare schimbare intre seriile FIFA si va dobori recordurile precedente de vanzari. Imi este destul de greu sa pun absolut toate informatiile intr-un articol, insa ma voi stradui sa fac un rezumat cu absolut toate informatiile noi aparute in ultimile ore despre FIFA 17.

Un nou mod in FIFA 17, Story Mode

Da, ati auzit bine! Seria FIFA se transforma intr-o poveste si va avea un nou mod cinematic, “The Journey”, asa cum scriam si in zilele trecute atunci cand va spuneam ca EA Sports a angajat un narator specialzat in jocuri, pentru a transforma seria FIFA intr-o poveste mult mai interesanta.


Noul mod prezinta povestea lui Alex Hunter, un fotbalist care doreste sa ajunga viitorul star din Premier League, deci DA, v-ati prins, povestea va avea loc doar in Premier League.


Alex este unul dintre cei mai talentati pusti din academiile de fotbal engleze, un pusti cu un potential urias, iar povestea lui in FIFA 17 este pe masura. In varsta de numai 17 ani si crescut pe strazile Londrei, Alex are fotbalul in sange si este ghidat de bunicul lui, Jim Hunter, o alta legenda din fotbalul englez care a marcat 20 de goluri in sezonul 1966-1967. In FIFA 17, Alex Hunter cauta gloria britanica din Premier League, insa veti putea chiar voi sa-i desenati cariera atunci cand decideti la ce club va juca si veti lua decizii pentru el.


Modul “The Journey” este rezultatul noului motor de joc Frostbite si a colaborarii cu jucatori precum Harry Kane, Eden Hazard sau Anthony Martial si va fi o poveste reala de viata influentata dupa cei 3 jucatori amintiti mai sus.


O noua premiera in acest mod si implicit in FIFA 17, sunt interviurile, care vor conta enorm in drumul spre succes a noului star din Premier League.


Atentie insa, varianta jocului pentru consolele de generatie veche, PS3 si xBox 360, nu vor avea integrat noul motor Frostbite si implicit acest mod. Ca sa beneficiati de noua grafica, noul motor de joc si implicit acest nou mod si gameplay, va trebui sa aveti cel putin o consola Next-Gen, PS4 sau xBox ONE sau un PC foarte performant.


Mai jos puteti vedea si trailerul oficial al acestui nou mod din FIFA 17.

Frostbite, noul motor grafic care schimba FIFA din temelii!

Am tot scris despre acest nou motor de joc si impactul foarte mare pe care il va avea asupra serii FIFA. Totusi, FIFA 17 este la prima editie care va fi bazat pe Frostbite, iar acest lucru se vede. Exista foarte mari discrepante intre unele imagini cu adevarat uimitoare ce ne sunt furnizate de EA Sports din FIFA 17 si trailere video din acelasi joc care au fost publicate pana acum, semn ca FIFA 17 este foarte departe de a fi terminat ca sa nu mai zic finisat. De alfel chiar inginerii jocului recunosc acest lucru si faptul ca este nevoie de timp pentru a cunoaste in profunzime noul motor grafic Frostbite si de a-l adapta in FIFA la capacitatea lui maxima, pentru ca Frostbite are un potential enorm si o grafica superba, ultimile trailere cu Battlefield 1 publicate tot in cadrul conferintei EA Play de astazi, dand realmente fanii pe spate. Mai jos puteti vedea o imagine publicata de EA Sports din FIFA 17 in care puteti asemana un jucator din FIFA 17 cu cel din realitate, DEMENTIAL!

Totusi, inginerii jocului spun ca se lucreaza la FIFA 17 de peste 2 ani insa chiar si asa Frostbite isi va face cu adevarat simtita prezenta incepand cu FIFA 18 sau FIFA 19 unde atat gameplay-ul cat si grafica vor arata demential.
Chiar si asa FIFA 17 pare schimbat din temelii ca sa nu mai spun ca reprezinta cea mai mare schimbare intre serii, aducand nu doar o grafica mult peste fata de ceea ce eram noi obisnuiti pana acum in seriile FIFA, cat si un gameplay cu totul diferit, un nou Story Mode si multe alte lucruri total schimbate.


Puteti observa si in trailerul oficial de mai jos cu FIFA 17, ca mai sunt multe lucruri de adus la punct si ca jocul este departe de a fi finisat, fiind doar un DEMO a ceea ce vrea sa fie. Tocmai de aceea EA Sports a intarziat sa furnizeze prea multe date despre FIFA 17 si inca o mai face, urmand ca probabil de abia cu expozitia de jocuri de la Gamescom, sa putem vedea primele secvente din gameplay, care cred eu ca vor arata extraordinar de bine.

Alte lucruri care le mai stim in momentul de fata despre acest nou motor de joc, este ca va face posibila implementarea a multor lucruri din fotbalul real in joc, cum ar fi medii ca tuneluri, vestiare, biroul managerului sau alte lucruri.
Stadioanele vor arata si ele mult mai reale, iar in imaginea de jos puteti admira Old Trafford cu o grafica si o luminozitate total schimbate in bine.

Noul motor de joc va aduce mult mai multe noutati decat va puteti inchipui, iar in afara de partea grafica, mingea si jucatorii se vor misca mult mai real, transformand gameplay-ul intr-o experienta cum FIFA nu a mai avut parte pana acum. Dar despre asta vom vorbi mai pe larg in randurile de mai jos.

Spre bucuria multora care deja isi faceau griji, FIFA 17 va avea acest nou motor grafic, Frostbite, integrat si pe varianta PC, alaturi de PS4 si xBox ONE insa binenteles, configuratiile vor fi pe masura. Inca nu au fost date oficial niste specificatii tehnice, EA Sports promitand ca in zilele urmatoare le vor face publice.
Sunt tare curios cam care va fi reactia celor de la Konami avand in vedere ca odata cu FIFA 17, aceasta serie s-ar parea ca va depasi in sfarsit Pro Evolution Socccer cel putin la capitolul grafica acolo unde PES era rege de multi ani.

Antrenori introdusi in FIFA 17

In sfarsit seria FIFA introduce ca un element foarte important, antrenorii. Si va veti putea bucura de antrenori ca Jose Mourinho, Guardiola sau Wenger, antrenori care dupa cum observati si in imaginile de mai jos, sunt foarte bine detaliati grafic, semn ca FIFA 17 se va axa foarte mult pe imaginea antrenorilor, un lucru care zic eu, trebuia facut de mai de multa vreme.


De altfel Jose Mourihno a fost invitat special in cadrul EA Play, facand deliciul celor prezenti acolo.
Se pare insa ca pentru moment, vom avea parte in seria FIFA, doar de cativa antrenori din Premier League si din ultimele trailere si imagini publicate de EA Sports, se pare ca ei vor fi prezenti atat in noul Story Mode cat si in modul cariera sau alte meciuri. Ramane asta de vazut cand vom vedea cateva secvente de gameplay.

Gameplay

Daca toti care ati citit pana acum toate noutatile despre FIFA 17 si mai ales faptul ca seria FIFA va avea un nou motor grafic, Frostbite, ati fost de parere ca acest joc va arata doar din punct de vedere grafic mult mai bine insa gameplay-ul va ramane la fel, va inselati incredibil de mult, noul motor fiind capabil sa redea miscari mult mai fluente si reale ale mingii si a jucatorilor. Au fost introduse incredibil de multe animatii noi direct in gameplay si numeroase noutati. Spre exemplu, a fost introdus un nou sistem de dribling de 360 de grade, care va permite sa va invartiti si sa driblati in ce directie doriti. A fost introdus un nou sistem de alergare, care va va permite sa alergati in diferite moduri, chiar si fara minge intentionat, doar ca sa va derutati adversarul. Veti putea arunca fals de la margine, pacalind adversarii pe moment sau controla jucatorul inainte de a primi mingea, astfel incat jucatorul sa se poata deplasa in orice directie doriti pentru a prelua mingea in fata adversarului sau doar pentru a-l deruta. A fost introdus un nou sistem de suturi, un nou sistem de efect al mingii mult mai real si un nou sistem de lovituri libere care pot fi predefinite. Au mai fost de asemenea introduse un nou sistem defensiv, noi sisteme tactice, un nou sistem de coliziune si multe alte elemente care vor face ca gameplay-ul din FIFA 17 sa arate total schimbat in bine. Mai pe jos, o sa va incerc sa va enumar cateva din noile elemente introduse in FIFA 17, care vor face ca gameplay-ul din FIFA sa arate fenomenal. Mai exact, fiecare ambasador, jucator de pe coperta, a fost ales pentru a reprezenta un element important nou introdus in seria FIFA.

SET PIECE REWRITE - este un element reprezentat de James Rodriguez care va va permite sa controlati toate loviturile libere, lovituri de colt sau 11 metri la un alt nivel, injectandu-le o personalitate si o experienta unica. Veti putea executa in nenumarate moduri loviturile libere sau cornere, cu numeroase strategii si cu un nou tip de efect. In timpul cornelelor, veti putea controla jucatorii inainte ca mingea sa ajunga la unul din ei, creandu-va altfel spatii si oportunitati foarte bune de a marca.


Loviturile de la 11 metri au fost si ele duse la un al nivel, putand impregna o personalitate proprie atunci cand executati, numerosi factori stabilind traiectoria mingii catre poarta.
Veti putea arunca fals de la margine, WOW, asta suna tare! Insa acest lucru este folositor atunci cand doriti sa va derutati adversarii adversi, ca apoi sa trimitei mingea catre un jucator lasat liber de echipa adversa.

PHYSICAL PLAY OVERHAUL - este un element reprezentat de Hazard si care ne arata cum reactioneaza si cum se misca jucatorul pe teren cu acest nou motor grafic.
A fost introdus un nou control  sau protectie al mingii care este posibil in absolut orice moment al jocului. Veti putea de exemplu ca fundas sa impingeti jucatorul advers, derutandu-l putin, suficient incat jucatorul advers sa nu poata prelua in mod corect balonul si sa-l piarda. Acest lucru este valabil insa si atunci cand sunteti in posesia mingii si doriti sa tineti controlul balonului protejand in mod constand mingea.


A fost de asemenea introdus un nou sistem colziune de data aceasta mult mai real care vor fi posibile pe toata suprafata de joc. Vor fi posibile ciocniri cu portarul, dueluri umar la umar, dueluri spectaluase cu capul sau intrari foarte reale prin alunecare.
De asemenea si noul sistem de dribling de 360 de grade intra tot in aceasta categorie, cu acest nou sistem jucatorii putand sa se miste sau sa dribleze in absolut orice directie.

ACTIVE INTELLIGENCE SYSTEM - este reprezentat de Marco Reus si reprezinta mai pe scurt noul sistem de pase si miscare in teren al jucatorilor la nivel tactic.
Cu acest nou sistem, jucatorii vor analiza mult mai bine jocul iar in momentul unui atac pozitional, ei vor fi capabili sa vada si sa inteleaga mult mai bine spatiile dintre jucatori, trimitand o eventuala pasa exact in momentele decisive. Tot cu acest sistem, veti putea alerga cu anumiti jucatori fals in atac pentru a deruta apararea adversa si a crea spatii noi pentru ceilati jucatori din echipa voastra.

NEW ATTACKING TECHNIQUES - este un alt element nou introdus in joc reprezentat de Anthony Martial care aduce noi schimbari in atac cu numeroase moduri de a va crea spatii si ocazii de a inscrie.
In acest element este inclus noul sistem de suturi, un sistem care va va permite printre altele sa trimiteti mingea la firul ierbii atat din suturi simple de la distanta cat si din voleu, punand portarii in foarte mare dificultate.


Tot aici putem adauga si noul tip de efect al mingii, suturi ca ale lui Roberto Carlos fiind in sfarsit posibile in FIFA.
Loviturile cu capul vor arata cu totul altfel si veti putea lovi mingea atunci cand ea este in aer in numeroase moduri, datorita noului motor de joc, Frostbite.

Exista multe alte numeroas noutati despre FIFA 17, iar cu putin noroc vom afla mult mai multe in zilele urmatoare, poate cine stie, vom avea parte si de ceva secvente de gameplay. Cei care au fost prezenti la conferinta EA Play, s-au declarat de-a dreptul fascinati de noul FIFA si de schimbarile aduse si suntem tare curiosi, atat eu cat si voi, sa vedem cateva secvente de gameplay si cum va arata produsul final in toamna.
Va reamintesc ca FIFA 17 se va lansa pe 27 Septembrie in America si 29 Septembrie in Europa pe toate platformele, PS4, PS3, xBox ONE, xBox 360 si PC, insa doar platformele PS4, xBox ONE si PC vor fi next-gen si vor avea parte de noul motor de joc integrat, Frostbite, de noul gameplay, noua grafica si noul Story Mode, “The Journey”.
Pareri?

Tipărire