• Acasă
  • Știri
  • Știri PES
  • Există speranțe! Konami nu se dă bătută și prezintă la E3 noi detalii despre PES 2017.

PES 2017

Există speranțe! Konami nu se dă bătută și prezintă la E3 noi detalii despre PES 2017.

Vom avea din nou echipe românești în PES 2017 + multe alte surprize!

Un trailer spectaculos, câteva imagini și multe informații noi despre PES 2017, ne-au fost prezentate de către japonezi la E3.

Si se pare ca pierderea licentelor pentru campionatul spaniol nu i-a bulversat prea tare pe japonezi care obisnuiti deja cu “carpeli” in ceea ce priveste licentele, s-au orientat repede si au anuntat reintroducerea optiunii de partajare a fisierelor de editare. Mai exact, toti userii care editeaza ceva in PES 2017, vor putea trimite fisierele mai departe altor useri, iar acestia le pot importa simplu print-un USB Stick in joc. Mai mult decat atat, nu exista restrictii intre platformele din Asia, Europa sau America, orice tip de fisiere putand fi partajate catre oricine.
Aceasta optiune a fost oficial facuta publica de catre Konami, platforma mult discutata fiind PS4. Nu se stie inca sigur daca exact aceleasi optiuni vor fi si pentru celalalte platforme, xBox ONE, PS3, xBox 360 si PC insa cel putin in cazul PC, lucrurile stau mai simple, editarea pe aceasta platforma fiind mai mereu posibila. De asemenea nu este inca sigur daca versiunea PC va fi si ea next-gen sau nu.

Noua optiune de editare care poate fi si partajata face binenteles posibila introducerea echipelor romanesti de catre PES Romania sub forma unui nou patch romanesc, PRO PES, care va contine echipele din primele doua ligi din Romania.
Totodata este posibila corectarea tuturor echipelor nelicentiate din PES 2017, foarte rapid, deci toate motivele sa nu renuntati nici anul acesta la seria PES.

Si de ce zic eu ca seria PES mai merita si anul acesta inca o sansa? Simplu!
Motorul Fox Engine care sta la baza seriei PES, a ajuns la maturitate, iar cei de la Konami au reusit sa scoata aproape maxim din el, PES 2017 aratand mult mai bine decat seria precedenta, cu miscari mult mai fluide ale jucatorilor, o grafica si un gameplay imbunatatit. E cat se poate de adevarat ca FIFA 17 va rasturna cam toate calculele japonezilor, seria FIFA din acest an fiind un adversar de temut asta dupa ce EA Sports a schimbat motorul de joc cu unul super-performant, Frostbite, au introdus in premiera un Story Mode, antrenori si multe alte inovatii noi FIFA 17.
DAR…, dupa cum va scriam si in ultimele articole despre FIFA 17, chiar daca motorul celor de la EA Sports este unul foarte performant, multe peste deja invechitul, Fox Engine, Frostbite este la prima aparitie in seria FIFA, iar asta se vede. Chiar daca motorul de joc al celor de la EA Sports este capabil sa redea o grafica hiper-foto-realistica, putem observa in ultimele imagini cu secvente din gameplay din FIFA 17, ca EA Sports mai are mult de munca. Totusi, mai sunt 3 luni pana la lansare si totusi, ati vazut cateva imagini generice incredibil de realiste din FIFA, rezultat al noului motor grafic Frosbite, semn ca FIFA incepe sa isi arate coltii. Insa cum spuneam, fanii PES pot fi inca linistiti anul acesta, pentru ca PES 2017 va arata destul de bine.

Mai jos puteti vedea trailerul video de prezentare a jocului PES 2017 de la E3. Puteti observa printre altele, miscarile mult mai naturale si fluide ale jucatorilor si ca DA, Barcelona nu este licentiata in joc. Insa cum va spuneam, acest lucru se va rezolva destul de repede cu un patch.

Pe langa noile elemente ca Real Touch sau Precise Pass introduse in joc si care au fost explicit detaliate de catre mine in articolele precedente cu PES 2017, Konami anunta noi schimbari foarte mari si anul acesta. Si dupa cum v-ati obisnuit deja, o sa incerc sa va fac mai jos un scurt rezumat cu toate noutatile pe care noua serie le va avea.

Master League

Principala imbunatatire din Master League o reprezinta transferurile unde veti avea un nou buget dedicat pentru transferuri si salarii, speram noi ca de data aceasta sa fie unele reale. In PES 2017 vor exista numeroase variante de a negocia cu un jucator, una dintre variante fiind abilitatea de a imprumuta un jucator, urmand ca dupa 6 luni sa negociati transferul lui definitiv. Directorul clubului va juca si el un rol decisiv in negocieri.

Ultima zi de transferuri a fost si ea regandita, fiind adaugate foarte multe elemente pentru a face din aceasta zi o experienta plina de suspans si cat mai aproape de realitate.

Au fost adaugate noi roluri pentru jucatori in echipe, numarul lor crescand la 22 fata de 10 anul trecut.

Felul in care jucatorii progreseaza si cresc in joc in Master League, a fost si el imbunatatit, jucatorii fiind capabil ca in timpul antrenamentelor sa isi invete noile pozitii in teren.

O noutate interesanta reprezinta faptul ca meciurile din Master League vor incepe dupa orele celor din realitate, atat ziua cat si seara.

Analiza meciurilor

Un element foarte interesant va fi introdus in PES 2017 si consta in analiza meciurilor. Spre exemplu daca jucati impotriva unui prieten mai multe meciuri, veti putea vedea dupa fiecare meci, o analiza a tuturor jocurilor care le-ati avut si cu date complete despre felul in care ati jucat in acele meciuri, stiluri de joc, interceptii, tacklinguri, etc.

Arbitrii

Arbitrii nu prea au fost la inaltime in PES 2016, insa cei care au apucat sa joace deja varianta de test PES 2017, spun ca arbitrajul a fost serios imbunatatit, arbitrul luand decizii foarte bune fie ca vorbim de faulturi sau avantaj in timpul jocului. De asemenea au fost introduse foarte multe noi animatii in care sunt implicati arbitrii.

Stadioanele

Din pacate nu exista prea multe noutati in ceea ce priveste stadioanele, un lucru deja stiut, este ca Konami a modificat plasele portilor care arata si se misca la impactul cu balonul mult mai real. De asemenea au fost introduse noi optiuni de editare ale plaselor.
Circula si multe zvonuri cum ca vom avea din nou un Stadium Creator in joc insa acest lucru inca nu a fost confirmat.

Live Update

Daca in PES 2016 au fost destule probleme cu actualizarea bazei de date a jocului, PES 2017 va fi actualizat saptamanal inca din prima zi de lansare cu ultimele transferuri sau sisteme de joc. Este de la sine inteles ca pentru aceasta caracteristica trebuie sa aveti in permanenta o conexiune la internet.

Prezentare

Gameplanul a fost redesenat, adaugand aici si multe alte noi elemente care au fost introduse. Jucatorii se vor vedea in sfarsit in gameplan cu fetele lor ci nu reprezentate printr-un dreptungi ca pana acum.


Au fost adaugate noi elemente in ceea ce priveste reluarile din timpul jocului, care par mult mai reale, apropiate de sistemele de reluari pe care le vedem in timpul meciurilor din fotbalul real.

Vibratii

Pentru cei care detineti console next-gen si binenteles controlere, au fost adaugate noi vibratii pentru momente ca impact intre jucatori, suturi sau alte cazuri.

My Club

Desi inca departe de FIFA Ultimate ca rival, My Club a suferit numeroase imbunatatiri mai ales in ceea ce priveste agentii de jucatori insa nu numai. Partea grafica a suferit si ea imbunatatiri semnificative.

Concluzii

Fox Engine a ajuns la maturitate, iar “vulpea” din motorul de joc japonez care sta sa incarunteasca, isi arata viclenia asemeni unei vulpi siretice, chiar daca stie ca are in spate un adversar care isi arata coltii din ce in ce mai fioros, FIFA 17 cu noul motor de joc, Frostbite. “Vulpea” japoneza stie insa ca Frosbite este inca mic si buimac la prima aparitie pe scena, insa este de asemenea constienta ca Frostbite se va maturiza rapid in anii care vor urma iar japonezii vor renunta probabil la ea, la Fox Engine.
Cu alte cuvinte, FIFA 17 va fi un adversar pe masura, cu o grafica imbunatatita datorita acestui nou motor de joc, gameplay imbunatatit, noul Story Mode si multe alte elemente in premiera. Totusi, PES 2017 poate profita de faptul ca Frostbite este la prima aparitie in FIFA, iar EA Sports mai are inca mult de lucrat pana sa aduca grafica si gameplay-ul din FIFA la nivelul foarte inalt de care este capabil Frostbite. Japonezii stiu asta si incearca sa scoata maximul din PES 2017 insa sunt si constienti ca seriile urmatoare FIFA vor arata demential de bine atat din punct de vedere grafic cat si ca gameplay. Va fi foarte interesant de vazut daca Konami in anii urmatori va investi in continuare in seria PES si intr-un nou motor de joc sau se va retrage in liniste facand loc pentru noua era FIFA. Insa pana atunci, cel putin in acest sezon, ne putem bucura de un PES 2017 care pare din ce in ce mai reusit.
Voi ce ziceti?

.

Tipărire