FIFA 17, PES 2017

Konami anunță un parteneriat istoric cu Liverpool pentru seria PES!

Vom avea în aceste condiții, stadionul Anfield în FIFA 17?

Ce înseamnă acest parteneriat pentru FIFA? Detalii complete și imagini intr-un articol complet.

Konami a dat “marea lovitura”, vorba vine, insa pentru japonezi acest contract inseamna foarte mult avand in vedere ca niciodata nu au detinut licentele pentru campionatul englez, ci doar pentru 2-3 echipe in parte, pentru aproape fiecare serie PES. Este oarecum imbucurator pentru fanii PES dar si trist avand in vedere ca de acum incolo nu vom mai avea meciuri “Merseyside Red - Merseyside Blue”, ci Liverpool contra celor de la Everton, cea din urma fiind inclusa in PES tot sub numele de “Merseyside Blue”. Asadar o indulcire amare pentru fanii PES avand in vedere ca anul acesta, in PES 2017, atat Liverpool cat si Arsenal Londra vor fi licentiate complet, intr-un campionat NELICENTIAT. Super, insa trist, sigur acum, campionatul englez poate fi licentiat neoficial sub forma unor patch-uri, insa multi useri finali care doar cumpara jocul si prefera sa-l joace, nu au habar de existenta acestor patch-uri sau li se par mult prea complicate aceste operatiuni de implementari ale patch-urilor in joc. Si totusi ce inseamna acest parteneriat oficial intre Konami si Liverpool pentru fanii PES, dar mai ales pentru fanii FIFA?

In primul rand in urma acestui parteneriat care se intinde pe durata a 3 ani, Konami are toate drepturile de a licentia echipa Liverpool in joc cu absolut toate elementele grafice, nume si alte detalii + reproducerea fidela a jucatorilor cormorani + reproducerea fidela 3D a stadionului Anfield + inserarea imnului oficial in joc a celor de la Liverpool, “You never walk alone”. De asemenea si atributiile dar mai ales miscarile jucatorilor cormorani, vor fi fidel reproduse in PES 2017, 2018 si 2019. 
Nu au fost uitati nici jucatorii legenda a cormoranilor, jucatori precum Robbie Fowler, Ian Rush sau Michael Owen, cei 3 fiind inclusi in legendele modului myClub.

Konami se arata foarte incantata in urma acestui parteneriat si declara printre altele: “Liverpool este partenerul perfect pentru noi, pentru ca Konami lucreaza de fel cu cei mai buni in fotbalul modern, iar istoria bogata acestui club, fanii imensi pe care ii are, jocul dinamic implementat de Jürgen Klopp, ne face sa investim in aceasta echipa minunata si sa incercam sa o reproducem cat mai fidel in urmatoarele editii de PES”.
De partea cealalta, Billy Hogan, seful comercial a celor de la Liverpool a declarat printre altele: “Suntem incantati de acest parteneriat cu Konami si suntem siguri ca prin acest parteneriat vom fi reprezentati foarte bine si ne va ajuta in eforturile noastre de a incanta fanii nostri cu tot felul de noutati in cele mai diverse si frumoase moduri posibile. Nu avem deloc rabdare sa vedem noua echipa Liverpool in acest joc in toata gloria ei”.

Ce inseamna acest lucru pentru FIFA insa, vom avea stadionul Anfield inclus in joc?
Stim foarte bine ca EA Sports detine drepturile exclusive pentru Premier League de ani buni de zile, canadienii reiinoind chiar in acest an parteneriatul dintre cele doua parti. Asa cum PES Romania a mai scris intr-un articol anterior, seria FIFA va beneficia de grafica Premier League in joc (scoreboard, logo-uri, identitate vizuala, etc.), una complet refacuta incepand cu acest an cand Premier League nu mai are acel parteneriat cu Barclays, atat logo-ul Premier League cat si toata grafica pentru campionatul englez fiind regandite.
In plus fanii FIFA se vor putea bucura de toate cele 20 de stadioane din Premier League licentiate + cateva si din Championship si marea noutate, cei 20 de antrenori din campionatul englez care vor fi licentiati si ei, in premiera intr-un joc de fotbal. Mai multe detalii complete puteti citi aici.

Totusi, va avea FIFA 17 toate cele 20 de stadioane din Premier League in ciuda parteneriatului dintre Konami si Liverpool? Multi dintre voi o sa spuneti ca evident, pentru ca EA Sports detine licentele Premier League, insa, sa nu uitam ca si Konami detine drepturile Uefa Champions League si Europa League si totusi, Bayern München, care a incheiat un acord de exclusivitate cu EA Sports, nu va fi licentiata in PES 2017. Complicat, nu?
Pe de alta parte, comunitatea PES sustine ca Anfield va fi licentiat doar in PES iar EA Sports nu a oferit nici un raspuns oficial pana la aceasta ora. Trebuie reamintit si faptul ca EA Sports detine incepand cu acest an, drepturile exclusive pentru campionatul spaniol la fel ca si cele pentru Premier League, insa totusi, Konami are dreptul de a negocia cu fiecare echipa in parte, Barcelona devenind si ea partenerul oficial in seria PES pentru urmatorii 3 ani, iar stadionul catalan Camp Nou fiind licentiat doar in PES.

In alta ordine de idei, nimeni nu mai intelege absolut nimic din aceste contracte, fie ca sunt ele exclusive sau nu, batandu-se cap in cap cu alte contracte semnate peste noapte. Cum contractele judiciare devin din ce in ce mai importante si in aceasta lume a gamingului, este foarte important ce este specificat in aceste contracte, punct cu punct, clauze precum si toate detaliile din contractele separat de parteneriat cu fiecare club in parte si cat de departe merge aceasta licentiere exclusiva pentru ca “exclusiv” poate insemna doar fete 3D exclusive, stadion exclusiv, antrenor exclusiv, imn exclusiv, etc.

Personal cred ca vom avea un club Liverpool binenteles licentiat si in FIFA 17, insa cu un stadion Anfield ne-updatat, impreuna cu scanarea 3D a jucatorilor sau alte detalii care si ele vor fi in acest an mai sarace. Insa un raspuns 100 % sigur, il vom avea in zilele urmatoare din partea celor de la EA Sports sau vom afla binenteles singuri, atunci cand jocurile se vor lansa. Este ciudat insa sa vezi o echipa licentiata intr-un joc cu nume, logo-uri, competitie si antrenor, iar in alt joc sa vezi echipa licentiata cu stadion, fete scanate 3D, imn si alte detalii.
Voi ce parere aveti despre aceste contracte de parteneriat?

Tipărire