PES 2018

Konami anunță “revoluția” cu cel mai bun joc PES din ultimii 10 ani!

Informații complete și imagini oficiale cu PES 2018!

Următoarea serie PES va veni NEXT-GEN și pe PC și va avea o grămadă de noutăți.

Chiar ieri intreaga comunitate era plina de “scurgeri” cu poze si informatii despre PES 2018, asa ca Adam Bhatti nu a mai rezistat si a dat publicitatii astazi foarte multe informatii despre noua serie PES, insotita de cateva poze si chiar de un pre-trailer PES 2018. Si Adam nu parea suparat de aceste “scurgeri”, ci complet entuziasmat de noul joc, punandu-si intrebarea cum au reusit cei de la Konami sa aduca jocul la un asemenea nivel doar intr-un an de zile, hmmm. In entuziasmul sau insa, el a anuntat fanii printr-o serie de postati pe Twitter, ca acestea sunt doar o mica parte din informatiile care vor fi prezentate la E3 despre PES 2018, jocul fiind in viziunea lui, cel mai bun PES din ultimii 10 ani. Mai mult decat atat, el ne spune ca versiunea PC din acest an va fi in sfarsit next-gen, la fel ca pe consolele noi de pe piata, insa speram noi sa nu fie doar o semi-portare ca in alti ani, unde versiunea PC desi anuntata ca next-gen, a fost un fiasco, fiind lansata tot pe motorul vechi cu cateva incercari de imbunatatiri grafice.

Pre-trailerul pentru PES 2018 arata bine si Adam Bhatti ne mai spune printre altele ca jocul a primit un imens upgrade grafic, mai ales cu noul sistem de iluminare si ca stadioanele au suferit un upgrade grafic major, in special cele ale echipelor FC Barcelona, Borussia Dortmund si Liverpool cu care Konami are un contract de parteneriat mai special. De altfel si jucatorii au primit un upgrade grafic major, mai ales cei cunoscuti, aici remarcand din nou entuziasmul lui Adam care ne spune ca vom fi complet indragostiti de noua fata a lui Griezmann din joc si de noua lui frizura.

Ce observam insa din trailer, este intr-adevar faptul ca partea grafica a primit un upgrade, insa pe langa asta, putem observa foarte multe noi animatii si miscari ale jucatorilor foarte realiste, ca de ex., Pique cand loveste mingea cu capul, cu o miscare a corpului foarte naturala, pe langa reprezentarea grafica a jucatorului foarte reusita.


De altfel mai jos puteti vedea intr-o galerie foto, o gramada de asemanari intre PES 2018 si realitate, multe faze fiind ce-i drept, foarte asemanatoare din punct de vedere grafic.

Noua serie PES 2018 se va lansa sub lozinca “Where the Legends are made”, pe 14 Septembrie si spuneam in articolul de ieri ca unii fani sunt putini dezamagiti, upgrade-ul grafic nefiind atat de major precum ne sugereaza Konami. Totusi, in pre-trailer lucrurile stau destule de bine si vom afla cine are dreptate in cadrul expozitiei anuale de jocuri, E3, pe data de 13 Iunie, acolo unde Konami va lansa trailerul complet si oficial, alaturi de alte informatii pentru PES 2018.

Jocul promite foarte multe, avand in vedere ca, conform surselor Konami, nici un element din joc nu a ramas neatins, gameplayul fiind total schimbat alaturi de acel upgrade grafic major amintit mai sus. PES 2018 va avea un mecanism mult mai complex in ceea ce priveste driblingurile, sariturile, atingerea balonului si preluarile de ex., acolo unde jucatorul va putea sa isi foloseasca diferite parti ale corpului pentru a prelua mingea. Interesant! Noul element care face posibil acest lucru se numeste “Real Touch +” si pe langa preluari, jucatorii vor fi capabili sa protejeze mult mai bine mingea printr-un nou mecanism automat. Aici as face o mica paranteza si as aminti faptul ca in PES 2017, jucatorul poate profeja mingea doar daca se afla cu spatele la adversar, acest proces fiind unul automat comparativ cu FIFA, unde tu poti decide exact in ce momente sa protejezi balonul. Se pare ca si in PES 2018 lucrurile vor sta la fel, jucatorul protejand mingea in mod automat chiar daca printr-un mod mai complex, vom vedea insa daca lucrurile vor sta asa sau vom avea o libertate mult mai mare in a controla jucatorul atunci cand vom dori sa protejam mingea. Ar mai fi de spus si faptul ca Konami a introdus un sistem nou de lovituri libere si 11 metri.

Pe partea grafica lucrurile stau si mai complexe, Konami implementand in joc o iluminare reala in timpul jocurilor atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Aici as aminti faptul ca FIFA 17 a stat mai bine la capitolul “nocturna”, jocul aratand mult mai bine ca si PES 2017 pe timpul noptii. Konami promite sa schimbe acest lucru si puteti vedea din trailer ca atat stadioanele cat si jucatorii arata foarte bine. Japonezii se lauda ca au fost recreate peste 20 000 de texturi grafice pentru a reda cu fidelitate gazonul, tunelul ce duce spre gazon, stadioanele sau imprejurimile unora cum ar fi Camp Nou, Signal Iduna Park sau Anfield, cu care Konami are un parteneriat mai special.

Trebuie spus ca jocul va avea in sfarsit un meniu nou, modern, pe langa foarte multe alte elemente introduse in joc, printre care diferite prezentari in momente cheie.

Animatiile au suferit un upgrade major, aproape toate miscarile jucatorilor fiind imbunatatite sau inlocuite. Miscari precum mersul, alergarea, intoarcerile, preluarile sau paradele aratand foarte real in noua serie.
Modelele jucatorilor au primit un upgrade semnificativ pe langa o multime de fete ale jucatilor complet refacute.

O surpriza majora o reprezinta tatuajele si nu prin faptul ca ele vor fi prezente la fel ca si in seriile trecute si in PES 2018, ci prin faptul ca orice parte a corpului va fi reprodusa exact ca si in realitate, astfel ca tatuajele de pe degete spre exemplu, vor aparea si ele in joc.

PES 2018 va avea in sfarsit modurile co-op, adica meciuri ca 2vs2, 3vs3 sau 11vs11, vor fi posibile. Modul offline Master League va suferi foarte multe modificari, fiind implementate asemeni ca si in FIFA, turnee premergatoare sezoanelor. De asemenea a fost anuntat si un nou sistem de transferuri, interviuri inainte de meciuri, precum si capturi din vestiare. Pe langa aceste lucruri, modul “random” se va intoarce in PES 2018, alaturi de multe alte noi optiuni.

Modul PES League va fi mult mai bine integrat alaturi de myClub, aici amintind faptul ca cei mai buni 16 jucatori din lume se vor intalni intr-o finala unde premiile se ridica la 200 000 de dolari.

Masami Saso, presedintele celor de la Konami se declara foarte increzator si spune ca PES 2018 va fi un joc care este creat pe fundatia mai veche si de succes a seriei, imbinat cu dorintele fanilor. El mai spune ca PES 2018 va sparge bariera cu acest joc si sunt tare curios daca fanii ii vor da sau nu dreptate.

Jocul se va lansa pe 14 Septembrie, pe platformele PC, PS4, xBox ONE, PS3 si xBox 360, iar coperta PES 2018 va contine tot starurile Barcelonei, avand in vedere ca FC Barcelona are un contract special cu Konami. De altfel pe langa FC Barcelona, Borussia Dortmund si Liverpool vor fi in continuare prezente in seria PES in calitate de partenere. Pe langa aceste echipe, mai pot aparea si alte surprize, insa aceste lucruri vom afla in saptamanile care urmeaza.

Chiar daca nu ne putem da seama de prea multe lucruri inca, din ce vedem in pre-trailer, jocul arata destul de bine, mai ales prin miscarile foarte naturale ale jucatorilor si grafica sa. Mai este insa aproape o luna pana cand Konami ne va oferi mult mai multe detalii despre viitoarea serie PES, insa cine stie, pana atunci poate vom mai avea parte de niste “scurgeri”. Konami a lansat intre timp si o pagina oficiala pentru PES 2018 care poate fi vizitata aici.

Mai jos puteti vedea o galerie foto cu imagini din PES 2018.

Tipărire