PES 2018

Pro Evolution Soccer devine în premieră sponsor al unei echipe de fotbal

Fulham devine partenerul oficial PES începând cu acest sezon.

PES 2018 își mai trece o licență în listă, de data asta un club englez din liga a doua.

Deși EA Sports deține licențele pentru campionatul englez, asta nu-i împiedică pe cei de la Konami să mai încheie niște contracte de parteneriat cu diferite echipe de pe insula britanică. Ba mai mult, Pro Evolution Soccer devine în premieră sponsorul unei echipe de fotbal, sigla PES apărând pe tricourile echipei engleze Fulham, mai exact pe spatele tricourilor echipei principale și ca sponsor principal pe tricourile echipei de tineret.

Trebuie să știți și că Fulham, clubul englez din liga a doua, a fost fondat în anul 1879 și este cel mai vechi club profesionist din Londra. După ce anul trecut au ratat promovarea în Premier League, clubul englez dorește ca anul acesta, prin prestigiul clubului și jucătorii tineri talentați de la echipă, să promoveze în prima ligă engleză, bazându-se și pe progresul echipei înregistrat în ultimii ani.

Konami și clubul englez Fulham, au intrat așasar într-un parteneriat global exclusiv, iar clubul londonez va fi reprodus perfect în joc cu toate elementele lui. Toate fețele jucătorilor vor fi scanate, împreună cu stadionul echipei Fulham, astfel încât clubul englez să fie reprodus perfect în joc, asemeni cluburilor Borussia Dortmund, FC Barcelona sau Liverpool. Cu alte cuvinte, jucătorii și stadionul echipei Fulham vor fi mult mai bine reproduse în PES decât în FIFA, deși EA Sports deține licențele exclusive pentru campionatul englez.

De partea cealaltă, sigla PES și PES 2018 va apărea nu doar pe spatele tricourilor echipei, ci și ca sponsor principal, partea din față, a echipei de tineret. Mai mult decât atât, sigla PES va apărea mai peste tot pe stadionul clubului și în jurul lui, iar în timpul meciurilor, fanii vor putea juca sau achiziționa jocul în incinta stadionului, existând numeroase campanii de promovare în acest scop. Konami se mai angajează să colaboreze îndeaproape și pe partea de marketing, pentru a crea campanii de promovare benefice atât echipei engleze, cât și japonezilor. Jocul PES va putea fi de altfel achiziționat și cu însemnele clubului Fulham în urma acestei colaborări.

Sper să nu mă înșel, dar PES devine astfel primul joc de fotbal ce va apărea pe tricourile unei echipe profesioniste de fotbal ca și sponsor oficial.

Japonezii se arată extrem de încântați de această colaborare adăugând printre altele că Fulham este un club cu un istoric de invidiat și că Konami se simte mândră de acest parteneriat și mai ales de faptul că PES devine astfel sponsorul echipei Fulham.

De partea cealaltă și clubul englez se artată extrem de încântat, salutând acest parteneriat și contract de sponzorizare.

Să sperăm că în zilele următoare, Konami va mai anunța noi licențe sau parteneriate cu echipe de club din Europa.

PES 2018 va fi lansat pe 14 Septembrie pe consolele PS4, xBox ONE, PS3 și xBox 360, iar platforma PC va primi în sfârșit o versiune a jocului next-gen. Jocul se va lansa și pe noua consolă xBox ONE X, ce se va lansa pe 7 Noiembrie, o dată de lansare a jocului pentru această platformă, fiind disponibilă ulterior.

Tipărire