PES 2017

PES 2017 a fost anunțat oficial si aduce o schimbare majoră în jocurile video!

Pe lângă primele informații despre noua serie PES, Konami a publicat astăzi și câteva poze.


“Control Reality” este lozinca noului PES, un PES 2017 care promite să aducă foarte multe schimbări în bine pe partea de gameplay.

PES 2017 va fi lansat ca de obicei, adica in aceasta toamna si va fi disponibil pentru toate platformele obisnuite, adica PS4, PS3, xBox ONE, xBox 360 si PC. Nu stim inca doar daca PS4 si xBox ONE vor fi Next-Gen, adica vor avea incluse noul motor de joc sau si varianta PC va primi acest upgrade. xBox 360 si PS3 sunt de la sine inteles uitate sau sortite vechiului motor grafic, deci daca doriti sa beneficiati de noul PES la capacitatile lui maxime, grafica si gampeplay, va trebui sa va achizitionati macar un PS4.
Totodata in acest weekend, cu ocazia finalei Champions League dar si galei PES League unde cei mai buni 32 jucatori de PES din lume se vor duela, va fi prezentat mai detaliat, probabil si cu cateva secvente video, noul PES 2017.


Konami promite multe schimbari in special pe partea de gameplay pentru ca cel putin grafic, se observa acelasi “schelet”, insa probabil chiar si asa, tot va arata mai bine decat seria precedenta. Pe partea de gameplay lucrurile stau mai mult decat interesante, japonezii promitand chiar o inovatie, primul AI dintr-un joc de fotbal care invata cum joci, imbunatatindu-si la randul lui jocul. Interesant, sa vedem insa detaliat principalele puncte cu care Konami doreste sa ne surprinda in acest an:


Atingere reala

Jucatorii vor controla diferit mingea intr-un mod unic si diferit, bazat in special pe modul in care tu ii controlezi, balonul putand avea miscari imprevizibile iar fiecare faza va arata complet diferit.


Pase precise

Desi PES nu suferea la acest capitol, combinat cu elementul “atingere reala”, sistemul de pase va deveni o arta in PES 2017, cel putin asa se lauda japonezii. Foarte multi factori va determina miscarea si viteza mingii precum si acuratetea paselor. Pasa care va fi trimisa in cea mai buna situatie in cel mai bun moment, va genera o traiectorie perfecta creand numeroase satisfactii personale dar si oportunitati de gol.

Controlul total al echipei

Userii pot instant sa schimbe mentalitatea echipei fie ca vor sa se apere sau sa atace. Vor fi adaugate diferite metode de coordonare a echipei, controlate prin simple combinatii de butoane, pentru ca tu sa ai un control total al jocului.

Portarii

Portarii in PES au reprezentant mereu un subiect foarte discutat. Foarte multi se plang de portari, cel putin in PES 2016, insa nu mai putin adevarat este ca si multi useri cam habar nu au ca pentru a te apara in PES, exista foarte multe noi metode sau controale, diferite fata de cele din FIFA cu care majoritatea userilor sunt obisnuiti. De aici si nemultumirile total hazardate zic eu, ale userilor la adresa portarilor. Chiar si asa Konami se lauda ca a lucrat serios la portari, fiind adaugate foarte multe animatii, creand poate cel mai spectaculos si agil portar din istoria PES. Portarii vor fi atat de reusiti incat marcarea unui gol in urma unui atac va reprezenta un motiv personal de satisfactie mai zice Konami.

Cornere strategice

Loviturile de colt au reprezentat intotdeauna momente foarte incinse in fotbalul de zi cu zi iar Konami vrea sa aduca acest aspect cat se poate de realitate, implementand noi elemente si strategii care vor face ca aceste cornere sa devina niste momente foarte cruciale in economia jocului. Vei putea de exemplu sa setezi rapid o marcare zonala sau om la om in timpul loviturilor de colt. De asemenea si jucatorii de atac din careul advers vor deveni mai periculosi, miscandu-se in careu fiecare diferit in functie de jucator.

Instructiuni avansate

Noi optiuni de strategie si tactica au fost adaugate, foarte multe chiar, “Tiki-Taka” sau “Catenaccio” putand fi usor aplicate strategiei tale de joc pe langa numeroase alte moduri de a ataca sau de a te apara.

Grafica autentica

Hmm, aici devine totul cam discutabil dar haideti sa asteptam pana ce apar cateva secvente video din joc. Chiar si asa, PES in general nu a suferit la capitolul grafica, cel putin pe consolele PS4 unde a beneficiat de noul motor de joc, insa lumea vrea si mai mult, vrea ca jucatorii sa arate din ce in ce mai real, la fel ca si echipamentele, stradioanele, fanii sau gazonul din joc. Desi din pozele ce au fost publicate se observa acelasi “schelet” grafic, Konami sustine ca PES 2017 a primit un important mare upgrade, beneficiind la maxim de tehnologia “Fox Engine”. Nimic nu a fost uitat, sustin japonezii, de la jucatori, lumina, fani, teren sau stadion, total a fost restructurat. Nici un joc nu a aratat atat de real! Sunt tare curios insa sa vad primele secvente video.

AI adaptiv

Aici devine foarte interesant si probabil acest element va fi si cel mai important sau cel care va aduce cel mai puternic impact in joc. Pentru prima data intr-un joc de fotbal, inteligenta artificala va fi capabila sa invete de la tine, sa invete cum joci si sa isi imbunatateasca jocul astfel incat sa-ti fie din ce in ce mai greu sa castigi sau sa te forteze sa schimbi din mers tactici si strategii de joc. Comportamentul diferit nu doar al jucatorilor ci si a intregii echipe capabile sa invete si sa isi schimbe comportamentul, vor schimba simulatoarele de fotbal pentru intotdeauna ne surprind placut japonezii. Hmm, foarte interesant!

Miscari naturale ale jucatorilor

Sute de noi animatii si miscari au fost adaugate in joc, aducand atat portarii cat si jucatorii mult mai aproape de viata, dar totul nu se opreste aici, ne transmite misterios Konami. Noi elemente ca “atingere reala” sau “pase precise” vor adauga jocului o varietate incredibila de miscari ale mingii sau a jucatorilor, astfel ca fiecare faza de joc sa arate diferit. Si aici Konami m-a facut curios, ramane de vazut insa cum vor sta lucrurile atunci cand primele secvente video vor fi publicate.

Drumul oficial catre PES 2017 incepe oficial acum si aici. Intre timp, Konami a lansat si un website dedicat jocului PES 2017 sau haideti mai bine sa-i spunem o pagina, temporara zic eu, acolo unde puteti vedea informatii oficiale despre acest joc. Website-ul sau pagina cu PES 2017, poate fi vizitat aici.

In concluzie sau haideti mai bine sa-i spun parere personala, PES 2017 va impresiona mult mai mult la capitolul gameplay decat partea grafica iar aici vorbim desigur de platformele Next-Gen, singurele care vor beneficia de noul motor de joc, grafica si gameplay. Cum ramane cu licentele? Hmm, deocamdata nimic interesant, s-ar parea din anumite zvonuri ca vom avea parte de cateva ligi a 3-a din anumite campionate. Ramane de vazut daca Konami va publica si mai multe informatii despre noul PES in perioada 26-27 Mai, iar daca nu, vom astepta gala E3 de la Los Angeles, acolo unde cu siguranta japonezii vor aduce in discutie si problema licentelor.

Voi ce parere aveti? Se va ridica PES 2017 la asteptarile voastre?

Tipărire