PES 2017

Maradona renunță la proces după ce a ajuns la o înțelegere cu Konami

Japonezii pot răsufla ușurați după ce avocații ambelor părți au ajuns la o înțelegere.

Mai mult de-atât, Maradona va dona și un teren de fotbal.

Konami a tras lunile trecute o sperietura groaznica dupa ce legendarul Maradona a amenintat compania nipona cu procese, asta dupa ce japonezii l-au introdus pe fostul mare jucator argentinian in legendele PES 2017.

Maradona  spuse la vremea respectiva ca japonezii nu au nici un drept sa foloseasca imaginea sa in Pro Evolution Soccer, insa Konami a invocat contractul de colaborare pe care il are cu FC Barcelona si drepturile pe care japonezii le au in a folosi toti jucatorii barcelonei in joc. Cu alte cuvinte Barcelona era de acord ca firma nipona sa foloseasca imaginea fostului star argentinian in joc, insa Maradona nu.

Zilele trecute insa, presedintele Konami, Takayuki Kubo, s-a deplasat tocmai in Argentina pentru a rezolva disputa juridica cu Diego Maradona. Kubo s-a intalnit la Puerto Madero cu avocatii jucatorului argentinian, Matias Morla si Mauricio D'Alessandro si impreuna au ajuns la o intelgere, astfel Maradona urmand sa fie pastrat in legendele PES 2017.
Desi termenii intelegerii au fost strict secreti, Konami a confirmat ca va putea sa foloseasca drepturile legendarului Maradona pana in 2020. In plus, Maradona se va ocupa si de promovarea jocului Pro Evolution Soccer in urmatorii ani.

In urma acestei intalniri, Maradona a promis ca dupa finalizarea acestei intelegeri, va investi in fotbalul din Argentina, propunandu-si sa construiasca cateva terenuri de fotbal in tara sa natala, pentru fotbalul amator. Prima donatie a fost deja confirmata de edilii orasului Tandil, dupa o intalnire cu Maradona si avocatii sai.

De curand, Diego Maradona este noul antrenor al lui Al Fujairah, echipă din liga secundă din Emiratele Arabe Unite la care evoluează și Mihai Costea, fostul atacant al Universității Craiova și al Stelei.

Tipărire